Dieta na odporność – czyli co jeść na wzmocnienie organizmu?
Jesień i zima to piękny rodzinny czas, ale bardzo wymagający dla naszego organizmu. Brakuje nam ruchu, energii, słońca, wielu cennych dla organizmu witamin. Co zatem jeść na wzmocnienie organizmu? Co jeść na odporność?
Dlatego Program Królów rekomenduje produkty Juice Plus+ wspomagające zdrowie, w skład których wchodzą owoce, warzywa, owoce jagodowe i kapsułki Omega. Jest to bomba witaminowa, która pozwoli Tobie i Twojej rodzinie wzmocnić organizm w tym trudnym dla niego okresie.
Jakie witaminy i minerały powinieneś dostarczyć swojemu organizmowi, aby zwiększyć swoją odporność?
Co jeść na odporność?
Aby zadbać o siebie w okresie jesienno-zimowym powinieneś jeść następujące produkty:
DYNIA – Dynia ma w sobie bardzo duże ilości cynku, który jest zawarty przede wszystkim w pestkach. Ten pierwiastek ma ogromny wpływ na naszą odporność.
IMBIR – Imbir jest stosowany zarówno jako przyprawa w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Działa przeciwzapalnie, rozgrzewająco oraz przeciwbakteryjnie. Warto popijać napary z imbiru w trakcie wahań temperatury.
BURAK i SOK z BURAKA KISZONEGO – Ma wielostronne i dobroczynne działanie na nasz organizm. Kiszonki to prawdziwa bomba witaminowa, mineralna i probiotyczna. Kiszenie nie niszczy cennych wartości odżywczych takich jak witamina C, prowitamina A czy witamin z grupy B. Zakwas jest naturalnym probiotykiem!
OGÓREK KISZONY – Kiszonki są źródłem witaminy C, która wspomaga odporność.
KURKUMA – Ma właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, i jak się okazuje – również przeciwwirusowe.
MALINY – Jak wszystkie czerwone owoce, także maila, zawierają cenne barwniki, antocyjany, które wzmacniają naczynia krwionośne, wspierają układ odpornościowy i zapobiegają infekcjom.
JAGODA CZARNEGO BZU – Czarny bez ma silne działanie wspomagające odbudowę odporności organizmu.
SZCZAW – zawiera w swoim składzie mnóstwo witaminy C. Dzięki temu mocno wspiera układ odpornościowy.
MIÓD – Wspiera organizm w walce z przeziębieniami i chorym gardłem.
Oto nasza propozycja na napój w okresie jesienno-zimowym.
WODA Z MIODEM
W okresie jesiennym, w którym występuje bardzo dużo przeziębień szczególnie zalecane jest picie wody z miodem na czczo!
Taka woda jest doskonałym środkiem na wzmocnienie odporności naszego organizmu. Przyczynia się nie tylko do pobudzenia procesów trawiennych, ale i przyspieszenia metabolizmu.
Woda z miodem jest naturalnym i domowym lekarstwem na narastające zmęczenie czy zapalenie stawów.
Dodaj odrobinę cynamonu lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, który dostarcza związków o działaniu antyoksydacyjnym.
Smacznego!
Dieta na odporność, co jeść na wzmocnienie organizmu: Jeśli chcesz przystąpić do naszego Programu, wypełnij ankietę, a nasz ekspert odezwie się do Ciebie.
Zapraszamy Cię do polubienia naszej strony na Facebooku, gdzie zamieszczamy mnóstwo ciekawych informacji na temat zdrowego odżywiania i skutecznego odchudzania.